Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΜΠΟΥΦΕ


Για πιο εύκολο και άνετο σερβίρισμα ξεχωρίζετε τα φαγητά από τα ποτά ή δημιουργείτε 2 - 3 πόλους έλξης, βάζοντας ορεκτικά σε μικρά τραπέζια αν διαθέτετε αρκετό χώρο.

Η επανάληψη των πιάτων δεν θεωρείται μειονέκτημα, αντίθετα, διευκολύνει το σερβίρισμα των φιλοξενούμενων σας.

Για να αποφύγετε την αναμονή την ώρα του φαγητού, τυλίγετε τα μαχαιροπίρουνα του κάθε καλεσμένου σε πετσέτα για να μην την ψάχνουν και καθυστερούν.


Τοποθετείτε τα πιάτα σε μια στήλη εύκολα προσπελάσιμη σε κάποια άκρη του μπουφέ.

Επιβλέπετε συχνά τον μπουφέ και τον ανεφοδιάζετε αρκετές φορές με ο,τιδήποτε λείπει, είτε σε αναλώσιμα είτε σε σκεύη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτινα σκεύη σε ένα πάρτυ φίλων, αλλά οπωσδήποτε αποφύγετέ τα σε επίσημες συγκεντρώσεις.

Προβληματιστείτε αρκετά για τις γευστικές επιλογές που θα κάνετε, γιατί η επιτυχία της συγκέντρωσης εξαρτάται και από αυτό.

Αποφύγετε τις μεγάλες μερίδες και μην παρουσιάζετε κομμάτια από κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι με κόκαλα, ακόμα κι αν η συνταγή που ξέρετε είναι καταπληκτική ... Σερβίρεται κρεατικά, θαλασσινά ή πουλερικά σε μπουκιές ή φέτες (σε ό,τι αφορά τις ποσότητες υπολογίστε 15 περίπου αλμυρές και 3 - 4 γλυκιές ανά άτομο).

Σερβίρετε ζεστά κάποια πιάτα όταν αυτό απαιτείται. Ο φούρνος μικροκυμάτων ή ο θερμοθάλαμος θα σας διευκολύνουν πολύ.

Φροντίζετε ώστε η παρουσίαση των εδεσμάτων να είναι ευχάριστη και ευδιάκριτη, χρησιμοποιώντας σκεύη σε διάφορα σχήματα και ύψη που σπάνε τη μονοτονία και δίνουν ύφος και προσωπικότητα στο μπουφέ σας.

_____________________________________________________________

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ή ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: