Ένα από τα πιο αγαπημένα μου εδέσματα θα σας παρουσιάσω σήμερα. Είναι από τα φαγητά που ήθελα πολύ να ξέρω να μαγειρεύω και μου δόθηκε κάποια στιγμή η ευκαιρία να ''κλέψω'' τη συνταγή από τη μητέρα μου η οποία με μεγάλη χαρά μου δίδαξε τα μυστικά της.
Τι υλικά θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαρίδες (φρέσκες κατά προτίμηση)
Φρέσκο κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
3 - 4 μέτριες πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 μικρές σκελίδες σκόρδο (αν θέλουμε)
Ας περάσουμε στην πράξη τώρα:
Αρχικά θα καθαρίσουμε τις γαρίδες μας πολύ καλά!
ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ;
Ας το δούμε μαζί:
Ας το δούμε μαζί:
Όπως βλέπεις η γαρίδα με το σώμα της σχηματίζει τόξο.
Από το πάνω μέρος -''στη ράχη'' - κάτω από το προστατευτικό της κοκαλάκι
υπάρχει μέσα ένα εντεράκι,.. - μαύρο συνήθως.
Προσεκτικά με το μαχαίρι το αφαιρούμε και το πετάμε.
Αφού τις καθαρίσουμε και τις ξεπλύνουμε καλά,
τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις αλατίζουμε.
τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις αλατίζουμε.
Ύστερα τις ανακατεύουμε να πάει το αλάτι παντού και τις αφήνουμε για καμιά
ωρίτσα να τραβήξουν το αλατάκι τους!
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα
σε ένα τηγάνι λιγότερο και από μισό
ποτήρι νερό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο, λίγο
μαϊντανό ψιλοκομμένο, σκόρδο να δώσει λίγη παραπάνω γεύση και αφήνουμε να βράσουν μέχρι λιγάκι να μαραθούν.
Ύστερα βάζουμε λίγες πατάτες κομμένες σε σχήμα ροδέλας μέσα
στο τηγάνι με τους μαϊντανούς και τα
κρεμμύδια να σιγοβράσουν.
Όταν οι πατάτες είναι
σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε μισό ποτήρι
νερό ακόμα, λίγο ελαιόλαδο, πιπεράκι αρκετό,
αλατάκι οπωσδήποτε και ύστερα αρχίζουμε να τοποθετούμε τις γαρίδες μας με σειρά
πάνω από τις πατάτες και δυναμώνουμε τη
φωτιά!
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε
τη φωτιά.
Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία οι γαρίδες μας αρχίζουν και αλλάζουν χρώμα, από γκρι γίνονται έντονο πορτοκαλί.
Τις σκεπάζουμε τώρα με ένα
καπάκι και τις αφήνουμε κανένα δεκαπεντάλεπτο περίπου έτσι ώστε να βράσουν οι πατάτες και να ψηθούν και οι γαρίδες μας καλά.
Αν
έκανες όλα όσα είπαμε, τώρα σερβίρεις!
Φτιάχνουμε και μια σαλάτα της αρεσκείας μας και..
Καλή όρεξη!
www.oxigon.blogspot.com ©
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου