Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Το φλουρί της Βασιλόπιτας 2016

  Στο φλουρί της Βασιλόπιτας ένας είναι πάντα ο τυχερός.
Όλη η οικογένεια στέκεται πάνω από τη Βασιλόπιτα και περιμένει να διαλέξει το κομμάτι που ελπίζει ο καθένας ότι θα του δώσει το φλουρί που είναι μέσα κρυμμένο για να του φέρει τύχη και ευημερία στη χρονιά που μόλις έρχεται.


 Στη δική μας περίπτωση ο τυχερός βρέθηκε αμέσως. 
Μόλις έγινε η κοπή της πίτας, το πρώτο κομμάτι δόθηκε στον Παναγιώτη ο οποίος με έκπληξη ανακαλύπτει ότι είναι ο τυχερός της χρονιάς!!! Το φλουρί σε σημείο ευδιάκριτο μέσα στη ζύμη που δε χωρούσε καμία αμφιβολία για το ποιος κέρδισε το φλουρί του 2016.



Καλωσορίζω το νέο έτος με αυτόν τον ευλογημένο οιωνό και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, Υγεία πάνω από όλα. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται όντως η Υγεία είναι πάνω από όλα διότι χωρίς την Υγειά μας, όσα φλουριά και αν κερδίσει κανείς στη Βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς, δεν βοηθούν και τόσο. Γι΄αυτό ας ευχόμαστε και ας φροντίζουμε όσο μπορούμε να έχουμε την Υγεία μας στο σώμα και στην ψυχή μας. 
Να κάνουμε το Σταυρό μας και δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτος!
Για μένα ο τυχερός της χρονιάς δεν είναι εκείνος που κερδίζει το φλουρί στη Βασιλόπιτα, αλλά εκείνος που προσελκύει στη ζωή του την τύχη μέσα από  κάθε καλό που σκέπτεται και πράττει για τον πλησίον του.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: