Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Θράψαλα με κοφτό μακαρονάκι


Καιρό είχαμε να μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο και θαλασσινό! Ας δούμε λοιπόν σήμερα μια αγαπημένη συνταγή με Θράψαλα και κοφτό μακαρονάκι. Συνταγή σχετικά εύκολη και γρήγορη.

Υλικά:

1 κιλό Θράψαλα φρέσκα κατά προτίμηση

1 Κρεμμύδι ξερό και ένα κρεμμυδάκι φρέσκο αν έχετε.

2 σκελίδες σκόρδο

1 Πιπεριά κόκκινη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι, Κανέλα

1 Ποτηράκι κρασί λευκό ή ροζέ

Σάλτσα ντομάτα ή φρέσκια ντομάτα ακόμα καλύτερα

2 φύλλα Δάφνης

Πάμε να δούμε την εκτέλεση με εικόνες!

 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο!

 Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.


 Έχουμε προετοιμάσει τα θράψαλα σε μικρά κομμάτια. 

 Τα περνάμε από χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν καλά!

 Σοτάρουμε τα θράψαλα μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά.

 Ανακατεύουμε καλά!

 Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ!

 Προσθέτουμε 2 φύλλα Δάφνης.

Στο σημείο αυτό χαμηλώνουμε τη φωτιά κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί έως ότου τα Θράψαλα μαλακώσουν δηλαδή περίπου 40 λεπτά. 

Κολπάκι για να είμαστε σίγουροι ότι έβρασε καλά. 
Δοκιμάζουμε πλοκάμι στο χοντρό του σημείο! Αν αυτό έχει μαλακώσει τότε ολόκληρο το θράψαλο είναι έτοιμο!

Μετά προσθέτουμε βραστό νερό στην κατσαρόλα τόσο όσο θα χρειαστούμε για τα μακαρονάκια. Επιπλέον ρίχνουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και μόλις αυτά βράσουν, το φαγητό μας είναι έτοιμο.



Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: