Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Πως καθαρίζουμε την ηλεκτρική σόμπα.

  
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το ίδιο πρόβλημα, η σκόνη που μένει μέσα στα δύσβατα σημεία της ηλεκτρικής μας σόμπας και που μόλις την ανάψουμε ύστερα από τόσο καιρό αχρηστίας μυρίζει απαίσια επειδή καίγεται η σκόνη που μαζεύτηκε όσο καιρό την είχαμε στην αποθήκη μας.

 Η λύση!

Πρώτα απ΄όλα βγάζουμε τη σόμπα από την πρίζα. 
Δεν χρειαζόμαστε το ρεύμα σε αυτή τη φάση.

Χρειαζόμαστε μόνο ένα σταυροκατσάβιδο κι ένα καθαρό πανάκι για να απομακρύνουμε τη σκόνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! 
Όχι βρεγμένο πανί, έχετε υπόψη σας ότι καθαρίζετε μια ηλεκτρική συσκευή, συνεπώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας πέσουν νερά μέσα στη συσκευή.

Όπως βλέπουμε στις εικόνες οι σόμπες αυτές έχουν μια βίδα η οποία κρατάει σταθερό το μεταλλικό πλέγμα. Αυτό μόνο κάνει μη το φοβάστε, δεν σχετίζεται η βίδα αυτή με κάποιο ηλεκτρικό καλώδιο οπότε με ένα κατσαβίδι αφαιρούμε τη βίδα προσεκτικά. 


Στη συνέχεια πιάνουμε το πλέγμα από τη μέση έτσι ώστε να τραβηχτεί το ένα άκρο του μεταλλικού πλέγματος και να «ξεκουμπώσει» από τη σόμπα.
Εδώ βλέπουμε στην εικόνα, το πλέγμα ελευθερώθηκε από τη μία πλευρά. Τώρα είναι εύκολο να το αφαιρέσουμε τελείως από τη σόμπα, απλά τραβήξτε το προσεκτικά.

Αφαιρούμε το μεταλλικό πλέγμα και έχουμε πλέον όλο το πεδίο ελεύθερο να απομακρύνουμε τη σκόνη από τη σόμπα μας.


Εάν θέλουμε αφαιρούμε και το αλουμίνιο προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο καθάρισμα.


Εύκολα και γρήγορα μπορούμε τώρα να καθαρίσουμε και τη λάμπα!

Και τέλος ξαναβάζουμε τα εξαρτήματα πεντακάθαρα πλέον στη θέση τους έτσι όπως τα είχε ο κατασκευαστής και η σόμπα μας είναι έτοιμη προς χρήση.


ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: