Υγιεινή συνταγή και
νηστίσιμη (για τους φίλους που τηρούν
τις νηστείες που έχει καθορίσει η
Εκκλησία). Μπορεί να σερβιριστεί ως το
κυρίως πιάτο της ημέρας!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
είναι τα εξής:
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 λεμόνι το οποίο θα
στύψουμε
1, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Ρεβίθια
3/ 4 του φλιτζανιού
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού
ρύζι (ότι ρύζι προτιμάτε)
λίγο κρασί (λευκό),
περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού
αλάτι, πιπέρι και αν
σας αρέσει και ρίγανη
Η εκτέλεση:
Από το προηγούμενο
βράδυ, βάζουμε σε νερό (χλιαρό καλύτερα),
τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
Την άλλη μέρα τους αδειάζουμε το νερό
και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο
νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά. Όχι
τόσο ώστε να λιώσουν. Ύστερα τα σουρώνουμε
και κρατάμε το ζουμί τους. Σε μια κατσαρόλα
ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε
(σοτάρουμε δηλαδή) το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το ρύζι και
για 2 – 3 λεπτά ανακατεύουμε. Ύστερα
ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να
εξατμιστεί το αλκοόλ του. Ρίχνουμε το
χυμό λεμονιού και μετά προσθέτουμε τα
ρεβίθια με το ζουμί τους. Στη συνέχεια
ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και άν θέλουμε
ρίγανη. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μόλις
μαλακώσει το ρύζι και τα ρεβίθια είναι
έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου