Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ "ΟΞΥΓΟΝΟ"

 Μια νοστιμότατη σαλάτα που μπορείτε να απολαύσετε μόνη της ή στη συνοδεία κρεατικών στο γκριλ. 



Υλικά (για 4 άτομα)
250 γρμ. πέννες ή άλλο μικρό ζυμαρικό της προτίμησής σας
200 γρμ. μοτσαρέλα
150 γρμ λιαστές ντομάτες σε λάδι
150 γρμ ρόκα
150 γρμ. ζαμπόν πάρμας (προσούτο) ή βραστό ζαμπόν
50 γρμ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
70 ml ελαιόλαδο

3 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ.γλυκού πέστο (π.χ. βασιλικού)
1 κουτ.γλυκού μουστάρδα
1 κουτ.γλυκού μέλι
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό αλλά να "κρατάνε" λίγο (al dente), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κουκουνάρι ώσπου να πάρει λίγο χρώμα.
Κόβουμε τη ρόκα.
Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και τη μοτσαρέλα και τα ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε το ζαμπόν πάρμας ή το βραστό ζαμπόν σε λωρίδες. 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Αναμειγμνύουμε τα υλικά για το ντρέσιν. Το μπαλσάμικο, το πέστο, τη μουστάρδα και το μέλι, τα οποία ρίχνουμε στη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε. Ανακατεύουμε και πάλι καλά και γαρνίρουμε με  όση ποσότητα φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας προτιμάμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: