Ακούγεται απλό, όμως στην πράξη δεν είναι πάντα έτσι.
Ξέρεις πόσοι και πόσες προσπαθούν να τηγανίσουν πατάτες και τα κάνουν θάλασσα;
Άλλος τις βγάζει μισοψημένες, άλλος ''πνιγμένες'' στο λάδι και με δυο μπουκιές που θα φας λιγώνεσαι..
Λοιπόν, ας μη πολυλογούμε και πάμε να δούμε πως θα τηγανίσουμε σωστά τις πατάτες μας ώστε να τις ευχαριστηθούμε και να τις απολαύσουμε.
Αρχικά παίρνουμε μερικές πατάτες..
Τις καθαρίζουμε, τις ξεπλένουμε και..
..τις βάζουμε στο νερό!
Ύστερα τις κόβουμε!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ - Βάζουμε στο τηγάνι λάδι σπορέλαιο.
Όχι λάδι ελιάς! Σπορέλαιο και μάλιστα αρκετό!
Αφήνουμε λίγη ώρα να ζεσταθεί το λάδι, και ρίχνουμε μια πατάτα
για να δούμε σε τί φάση βρίσκεται το λάδι.
Αν δούμε ότι καίει το λάδι αρκετά..
..ρίχνουμε μέσα και τις υπόλοιπες και τις ανακατεύουμε να
πάει το λάδι παντού!
Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς
ενώ σταδιακά ανακατεύουμε για να μην μας αρπάξουν!
Απαλές κινήσεις κατά το ανακάτεμα για να μην διαλύονται!
Θα πάρουμε τώρα μια πιατέλα!
Πρόσεξε τώρα! Πάνω στην πιατέλα τοποθετούμε δυο
κομμάτια χαρτί κουζίνας. Αυτό το απλό!
Εν τω μεταξύ οι πατάτες μας τηγανίζονται και όπως είπαμε
σταδιακά τις ανακατεύουμε!
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τις αλατίσουμε λίγο!
Μόλις δούμε ότι δεν αντέχουν άλλο και σιγά σιγά παραδίνονται
και αρχίζουν ελαφρώς να ροδοκοκκινίζουν, δυναμώνουμε
την ένταση της φωτιάς όσο πάει!
Τις αφήνουμε να ψηθούν καλά, να πάρουν χρώμα και..
...ύστερα σερβίρουμε στην πιατέλα με το χαρτί κουζίνας!
Τις απλώνουμε πάνω στο χαρτί έτσι ώστε να τραβήξει
όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι από τις πατάτες.
Ρίχνουμε αρκετό αλατάκι αν μας αρέσει, και σηκώνουμε τα άκρα των
χαρτιών κουζίνας και τις ανακατεύουμε να πάει το αλάτι παντού!
Αφαιρούμε το χαρτί κουζίνας!
Μόλις φτιάξαμε μια μερίδα πατάτες νόστιμες και λαχταριστές.
Αν τηγανιστούν με αυτό τον τρόπο, δεν σε λιγώνουν και τρως
μέχρι και την τελευταία πατάτα και ζητάς κι άλλο!
Ούτε σε εστιατόριο δεν σερβίρουν τέτοιες πατάτες!
Είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσουν.
Καλή επιτυχία και καλή σου όρεξη.
_______________________________________________________________
Διαβάστε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου