2 χρόνια ''ΟΞΥΓΟΝΟ'' ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας αναγνώστες * * * Καλωσορίσατε στην παρέα μας!

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



Αρχοντικό εύκολο γρήγορο και πολύ νόστιμο. Μμμμ..




Μύδια ωκεανού με μισό κέλυφος!



Σας παρουσιάζουμε συνταγή για δύο άτομα.




Ας αρχίσουμε από τα υλικά. 

1 Kg Μύδια (ό,τι ράτσα σας αρέσει), 
εγώ προτιμώ ωκεανού τα τεράστια με το κέλυφος,
1 τρως και χορταίνεις!

1 Κρεμμύδι

1 ποτηράκι κρασί λευκό.

Ντομάτα σάλτσα

Ρύζι (ποσότητα ανάλογα), αν το θέλεις ζουμερό δεν θα βάλεις πολύ.

Αλάτι, πιπέρι, λίγο αλάτι ελάχιστο και... αρχίζουμε!
_____________________________________________________


Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι!


Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει  ρίχνουμε το ρύζι να τσιγαριστεί 

κι αυτό και να αρχίσει να αφήνει το υπέροχο και γευστικό άρωμά του 
στο σπίτι. 



Μόλις λοιπόν τσιγαριστεί και το ρύζι, σβήστο με το κρασάκι. 

Άσε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ύστερα πρόσθεσε νερό

μέσα στο οποίο θα βράσει το ρύζι.




Ρίξε επίσης σάλτσα και πιπεράκι μπόλικο να γίνει λίγο καυτερό.

Γιατί όχι; 

Όταν δεις ότι το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίξε μέσα τα μύδια 

και μη τα λυπηθείς. 


Όσο κι αν αγαπάς τους ζωντανούς θαλάσσιους οργανισμούς, 

ψάρια, μαλάκια  κι όλα αυτά τέλος πάντων.. 

- τώρα θα πρέπει να το ξεχάσεις.

Ρίξτα μέσα κι ανακάτευε! Να πάει η σάλτσα και το πιπέρι παντού!

Όταν τα (φρέσκα) μύδια παραδοθούν, θα αρχίσουν να ανοίγουν το κέλυφος 

και τότε.. ..τότε αρχίζει το μαγικό!

Καθώς το κέλυφος ανοίγει, μπαίνει μέσα  στα μύδια 

το ζουμί και το ρύζι και γίνεται ένα ''πάντρεμα'' με τη θαλασσινή του

μυρωδιά και γεύση και ύστερα... πού να στα λέω τώρα πρέπει να το δεις!

Ουσιαστικά τώρα είναι έτοιμα αν βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση!

Σερβίρεις και ''μουγκρίζεις!'' 





Συμβουλή : αυτό το φαγητό συνοδεύεται τέλεια με λευκό κρασί!



Καλή σου όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: