Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Δίδαξαν Πολιτισμό οι Ιάπωνες στις κερκίδες στο Παγκόσμιο της Βραζιλίας - Παράδειγμα προς μίμηση


Για ένα ακόμη παιχνίδι, οι φίλαθλοι της Ιαπωνίας έμειναν μετά το τέλος του αγώνα με την Ελλάδα στις κερκίδες για να τις καθαρίσουν.


Τι κι αν ήταν πικραμένοι από το 0-0 με την Ελλάδα και τη «φτωχή» παρουσία της ομάδας τους; Οι φίλαθλοι της Ιαπωνίας παρέδωσαν ξανά μαθήματα συμπεριφοράς.


Μετά το τελευταίο σφύριγμα όλοι τους κάθισαν να καθαρίσουν την κερκίδα τους (και όχι μόνο) αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους υπόλοιπους θεατές. Σκούπισαν, μάζεψαν τα σκουπιδάκια και τα τοποθέτησαν σε ειδικές σακούλες που είχαν φέρει μαζί τους στο γήπεδο (και που χρησιμοποίησαν ανεμίζοντάς τες στη διάρκεια του αγώνα για να δημιουργήσουν... χρώμα στις κερκίδες) και στη συνέχεια τις άφησαν στον ειδικό χώρο για να τις μαζέψουν τα απορριμματοφόρα. 



Αρκετοί Βραζιλιάνοι ενθουσιάστηκαν τόσο με την κίνηση των Ιαπώνων που θέλησαν να τους βοηθήσουν και να τους μιμηθούν. Οι ίδιοι οι Ιάπωνες δήλωναν πως γι’ αυτούς δεν είναι κάτι… σπουδαίο, αλλά αποτελεί πλέον συνήθεια που δείχνει το σεβασμό τους στο χώρο που τους φιλοξενεί. 

Πηγή άρθρου: sport-fm.gr

2 σχόλια:

Μάρσι είπε...

Ο Έλληνας πότε ήταν πολιτισμένος για να είναι και τώρα; Δυστυχώς η ράτσα μας έχει το γονίδιο του "βρωμιάρη" που περνάει από γενιά σε γενιά!

Ξέρεις τι είναι μαθητές να πετάνε σακουλάκια, χαρτάκια, μπουκάλια και κουτάκια, ενώ έχουν το καλάθι και τον κάδο μπροστά τους; Κι αναφέρω τους μαθητές που είναι οι επόμενη γενιά που και καλά περιμένουμε να αλλάξουν τον τόπο!!Περιμένετε να συμβεί κάτι τέτοιο και στα γήπεδα. Μην τρελαθούμε!

Νεάτερνταλ μια ζωή!!!

Panagiotis Venetis είπε...

Κι όμως, υπάρχουν και Έλληνες συνειδητοποιημένοι.

Υπάρχουν Έλληνες που νοιάζονται για το περιβάλλον, για την ανακύκλωση, για τη καλή και ευγενική συμπεριφορά με τους συμπολίτες τους. Ίσως να μην είναι η πλειοψηφία αλλά υπάρχουν. Ξέρεις καμιά φορά, δεν ευθύνονται πάντα οι άλλοι για ό,τι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Πιστεύω πως όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Όταν για παράδειγμα ο μπαμπάς οδηγεί εκνευρισμένος και ανοίγει το παράθυρο για να βρίσει ή να μουτζώσει κάποιον ενώ στο διπλανό του κάθισμα κάθεται το παιδί του... στο μέλλον και αυτό το παιδί το ίδιο θα συμπεριφέρεται στους συμπολίτες του. Ποιος θα ευθύνεται γι΄αυτό; Το πρόβλημα έχει βαθιές ρίζες και δεν λύνεται μόνο του. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, χρειάζεται συνεργασία ανάμεσα σε γονείς και σχολείο, χρειάζεται παιδεία και θα τολμήσω να πω ότι χρειάζεται και ''εκκλησία''. Όχι, η εκκλησία που σε γεμίζει ενοχές, όχι η εκκλησία με το κακό της πρόσωπο αλλά η εκκλησία που παιδαγωγεί και βοηθά στο έργο των γονιών και του σχολείου. Δυστυχώς, αυτά κοντεύουν να εκλείψουν εντελώς που και πάλι πιστεύω ότι υπάρχουν και από το χώρο της εκκλησίας, και από τους Δήμους και άπο διάφορες οργανώσεις.. κοινωνικές προσπάθειες που ωφελούνται παιδιά και γονείς. Το θέμα είναι πως θα καταφέρουμε αυτές τις προσπάθειες να της κάνουμε ''επιδημία'' στη χώρα μας. Θέλω τελειώνοντας να πω, ότι δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες ''Νεάντερταλ''. Ίσως να μην παίρνουμε σακούλες για να μαζέψουμε, αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς το χώρο μας τουλάχιστον φροντίζουμε να τον αφήνουμε καθαρό όταν φιλοξενούμαστε κάπου.

Παναγιώτης.