Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Κέικ δίχρωμο ή αλλιώς Κέικ Μαρμπρέ


Ένα εύκολο κέικ θα σας δείξω σήμερα ιδανικό να το συνοδεύσετε με τον καφέ σας και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας. Αν είστε αρχάριος / αρχάρια αυτό είναι σίγουρα το καλύτερο κέικ για να κάνετε την πρώτη σας απόπειρα.
Δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου.

Ας αρχίσουμε με τα υλικά που θα χρειαστείτε:


Για μια φόρμα των 25 εκατοστών θα χρησιμοποιήσουμε:

250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αβγά
2/3 φλιτζανιού γάλα
200 γραμμάρια βούτηρο
1 βανίλια
3 κουταλιές κακάο
300 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι ''μπέικιν πάουντερ''
Λίγη ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση στο τέλος

Βασικές σημειώσες:
*Για τη φόρμα (βούτυρο + αλεύρι)
*Για τη διακόσμηση (ζάχαρη άχνη)
*Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
δεν θα προσθέσετε μπέικιν παόυντερ

Ας περάσουμε στην εκτέλεση:

Αρχικά θα βουτυρώσουμε τη φόρμα και θα την πασπαλίσουμε με αλεύρι. 

Βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται και σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ.

 Ύστερα βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως ότου λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει αφράτο.

 Τώρα προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Επειδή στη συνέχεια πρέπει να ρίξουμε το αλεύρι που κοσκινίσαμε στην αρχή, κατεβάζουμε οπωσδήποτε την ταχύτητα του μίξερ. Αφού το προσθέσουμε, ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει το μείγμα μας ένα σώμα.


Προσέξτε τώρα:

 Θα αδειάσουμε τα 2 / 3 του μείγματος στη φόρμα. 

 Στο υπόλοιπο θα προσθέσουμε το κακάο. 

 Το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ για καλύτερα αποτελέσματα και ύστερα το αδειάζουμε κι αυτό μέσα στη φόρμα.

Στο σημείο αυτό, μπορούμε με ένα πιρούνι αφού το βυθίσουμε μέσα στη ζύμη μας, να αρχίσουμε να το γυρίζουμε έτσι ώστε να σχηματιστούν διάφορα σχέδια.

Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 1 ωρίτσα. 

Και.. έτοιμο το δίχρωμο κέικ.

 Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη - άχνη.

 Αφαιρούμε τη φόρμα.

Αφού το αφήσουμε να κρυώσει είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε!


Μπορείτε να το σερβίρετε ως συνοδευτικό με τον καφέ σας
και να το απολαύσετε παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Καλή επιτυχία!

www.oxigon.blogspot.com ©
________________________________________________________

Διαβάστε επίσης:
Σοκολάτα - μια μεγάλη γλυκιά ιστορία

Δεν υπάρχουν σχόλια: