Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ανεμιστήρα για τα πουλιά σας!


 Τώρα με τις μεγάλες ζέστες δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους φτερωτούς μας φίλους. Πέρα από νεράκι και τροφή χρειάζονται και λίγη δροσιά. Δυστυχώς δεν ξέρουν πως να μας το πουν και απλά μας κοιτάζουν στα μάτια και ελπίζουν θα καταλάβουμε την ανάγκη τους για λίγη δροσιά. Επίσης βάλτε τους συχνά τη μπανιέρα και ρίξτε τους νερό από ψηλά. Αυτό τα ξετρελαίνει!

Προσοχή: Μην αφήνετε τη μπανιέρα με το νερό παραπάνω από μια ώρα μέσα στο κλουβί, επειδή το λερώνουν και μπορεί να πιουν μέσα από αυτό.

Αν τα έχετε μόνιμα στο μπαλκόνι σας, φροντίστε να μην τα χτυπάει ο ήλιος. Να θυμάστε ότι όσο κι αν τα ενοχλεί δεν μπορούν να σας το πουν. Από εσάς περιμένουν να γνωρίζετε τις ανάγκες τους. Αν πάλι δυσκολεύεστε να μαντέψετε τις ανάγκες τους, φανταστείτε τι θα χρειαζόσαστε εσείς αν ήσασταν στη θέση τους. Τα βράδια, αν το σπίτι σας είναι πολύ ζεστό, αφήστε τα να κοιμηθούν στο μπαλκόνι, σε ένα σημείο που να φωτίζεται λιγάκι και σκεπάστε τα με ένα σεντόνι για να κουρνιάζουν και να νιώθουν ασφάλεια.

Με ένα καθαρό ψεκαστικό, μπορείτε πότε πότε να τα ψεκάζετε με λίγο νεράκι. Τους αρέσει πολύ!

Τέλος, αν έχετε τα παπαγαλάκια σας μέσα στο σπίτι και κάνει πολύ ζέστη, βάλτε τους ανεμιστήρα αλλά, σε αρκετή απόσταση και πατήστε το κουμπί που περιστρέφετε δεξιά κι αριστερά για να μην τα χτυπάει κατακούτελα και τα πιάσει πονοκέφαλος.





Καλό και δροσερό καλοκαίρι σε εσάς και τα πτηνά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: