Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Τηγανίτα με μπόλικο τυρί.


Ανοίγεις το ψυγείο και δεν υπάρχει μέσα τίποτα!

Μη χάνεις την ψυχραιμία σου!

!!!ΤΗΓΑΝΙΤΑ!!!

Εύκολα και γρήγορα!

ΥΛΙΚΑ
Νερό, Αλεύρι, Τυρί (φέτα), αλάτι και πιπέρι!

Ας το δούμε αναλυτικά:



1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό για να μην σβολιάσει το αλεύρι.



Το ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο πιάτο.



Ακολουθεί το αλεύρι. 



Ύστερα ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι!



Τρίβουμε με το χέρι μας τυρί φέτα.
Όσο πιο πολύ τόσο πιο νόστιμη!





Παίρνουμε ένα πιρούνι και τα ανακατεύουμε όλα 
μαζί καλά καλά. Θα το καταλάβεις ότι είναι εντάξει
όταν το αφήσεις ήσυχο και δεις ότι κάνει κάποιες φουσκάλες 
που σκάνε. 



Βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί
αρκετά ρίχνουμε τη ζύμη μας μέσα!



Καθώς τηγανίζεται ελέγχουμε πότε πότε αν ψήθηκε καλά.



Μόλις δεις ότι ροδοκοκκίνισε είναι η ώρα να τη γυρίσεις.



Την τσιμπάς καλά με το πιρούνι σου και τη γυρνάς προσεκτικά. 



Τη βοηθάς λίγο με το πιρούνι να τοποθετηθεί καλά στον
πάτο του τηγανιού. 



Αν έχει ροδοκοκκινίσει και από την κάτω πλευρά,
τότε η τηγανίτα σου είναι έτοιμη!




Σερβίρεις και απολαμβάνεις!!!



Και καλή όρεξη! 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ; ~ Η ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 


Η τηγανίτα αν και πρόχειρο φαγητάκι χορταίνει μια χαρά 
και ικανοποιεί εν μέρει και τον ουρανίσκο μια και αν η φετούλα 
είναι αλμυρή και παίξει και λίγο η φαντασία μας στην προσθήκη
κάποιων εξτρά μπαχαρικών το αποτέλεσμα μπορεί να είναι 
παραπάνω από μέτριο. 

Γευστική αρμονία: 
Οίνος ελληνικός λευκός καθώς αν τα δύο (οίνος και φαγητό) 
έχουν την ίδια πατρίδα τα "πάνε" και καλύτερα μεταξύ τους... συνήθως..

Όσο πιο αλμυρό είναι το τυράκι της τηγανίτας, τόσο πιο "αλμυρό" 
θέλει και το κρασάκι του... Θαλασσινό.. Δηλαδή, μια Σαντορίνη 
(Τοπ.Οίνος), φρέσκια, δροσερή και ζωηρή. Να "χτυπάει" 
λίγο η οξύτητά της μέσα στο στόμα . Αλλά και ένα Ασύρτικο μόνο του 
ή Αθήρι, πάλι κουβαλούν αέρα και μυρωδιά θαλασσινή.. 
μπόλικη δηλαδή Ελλάδα μέσα σε ένα τόσο δα ποτηράκι.. 
Αν πάλι είστε φίλοι της κλασσικής ρετσίνας τολμήστε ένα συνδυασμό, 
εφόσον όπως είπα και παραπάνω η γεύση του φαγητού είναι .. 
αρκετά πικάντικη... Εις υγείαν!


Πηγή εικόνας κρασιού: Από τη μηχανή αναζήτησης της Google
_________________________________________________

Διαβάστε επίσης:
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: