Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ


Υλικά
2 πακέτα μπισκότα τύπου "πτι-μπερ"
1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι 
65 γρ κορν φλάουερ
3 αυγά
1 κιλό σαντιγύ
100 γρ. αμύγδαλα
κερασάκια για γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι γάλα (για να βρέξουμε τα μπισκότα)
2 κουτ.σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
Βάζουμε τα 3/4 του γάλακτος στη φωτιά με τη μισή ζάχαρη. Όταν βράσει ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ και τα αυγά, αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί και τα έχουμε αραιώσει με τον υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας καλά. 
Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε  το μίγμα με τη σαντιγύ (την οποία φυσικά αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη). 
Στρώνουμε τα μπισκότα σε πιατέλα, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και στο κονιάκ. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με νέα στρώση μπισκότων και κρέμας. 
Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα ή με τη φλούδα για περισσότερη γεύση, σαντιγύ, κερασάκια και μετά βάζουμε απευθείας την τούρτα μας στο ψυγείο. 
Να κρυώσει καλά ώστε να την απολαύσουμε δροσερή και νοστιμότατη.

Καλή σας επιτυχία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: