Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Σούπα νηστίσιμη - Η σούπα του εργένη! (με λάδι)


Γεια και χαρά σας!

Περίοδος νηστείας, είναι νομίζω καιρός να αφήσουμε λιγάκι την κοιλιοδουλίας μας στην άκρη, να ασχοληθούμε με την άσκηση του πνεύματος και να απολαύσουμε πνευματικές χαρές με τη βοήθεια και τη Χάρη του Θεού.

Έτσι κακομαθημένοι που είμαστε όμως, άντε τώρα μετά από τόσες διατροφικές συνήθειες, τόσες απολαύσεις και τόσο φαγοπότι να πείσεις το στομάχι σου ότι τώρα πρέπει να καταναλώνει λιγότερο. Όχι ότι δεν γίνεται - και βέβαια γίνεται αλλά είναι πολύ δύσκολο φαντάζομαι και για εσάς όπως και για εμένα να το επιτύχουμε αυτό από τη μία μέρα στην άλλη. Γι΄αυτό θα φροντίσουμε να κάνουμε την διατροφική μας ''προσγείωση'' ομαλά έτσι ώστε να μη μας κακοφανεί η νηστεία και θέλουμε να τα παρατήσουμε ακόμη δεν αρχίσαμε. Σημασία έχει καθώς θα οδεύουμε προς το τέλος της νηστείας μας να έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό πνευματικό επίπεδο και το στομάχι μας να το έχουμε βολέψει έτσι ώστε να καταλάβει ποιός από τους δυο μας είναι τέλος πάντων το αφεντικό. Αφού λοιπόν σας ευχηθώ καλή Σαρακοστή και καλό αγώνα, πάμε να σας δείξω μια σούπα απολαυστική που θα τη μαγειρέψουμε χωρίς κρέας και λίπος, θα είναι νόστιμη και θα μας κάνει να χαρούμε που ενώ είμαστε σε καιρό νηστείας βρήκαμε μια συνταγή τόσο απολαυστική.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

-Ρύζι
-Δυο ντομάτες φρέσκες
-Δυο κύβους λαχανικών
(Εάν μπορούμε να ανταλλάξουμε τους κύβους λαχανικών με φρέσκα λαχανικά, τότε ακόμη καλύτερα, αλλά για εσάς που ''δεν το έχετε'' και πολύ με τη μαγειρική, η εύκολη λύση είναι ο κύβος λαχανικών.)
-Λάδι
-Αλάτι και μπόλικο πιπέρι!


Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με νερό, ανάλογα με την
ποσότητα που θέλουμε να μαγειρέψουμε.


Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
Υπολογίζουμε ανάλογα με την προτίμησή μας
την ποσότητα του ρυζιού. Αν θέλουμε μπόλικο ζουμί τότε
θα ρίξουμε λιγότερο ρυζάκι. 


Θα ξεφλουδίσουμε δυο φρέσκες ντομάτες και θα τις τρίψουμε
να τις κάνουμε χυμό!


Όταν το ρύζι μας είναι περίπου μισοέτοιμο, ρίχνουμε μέσα 
το χυμό ντομάτας και αν θέλουμε περισσότερο κόκκινο 
χρώμα μπορούμε να συμπληρώσουμε λιγάκι χυμό ντομάτας 
αγοραστό. Λίγο όμως ίσα ίσα για συμπλήρωμα!

  
Θα προσθέσουμε το αλάτι,
μπόλικο πιπέρι, λάδι και..


..δυο κύβους λαχανικών. Αν δεν είναι καιρός νηστείας ο ένας κύβος
μπορεί να αντικατασταθεί με κύβο κρέατος. 

Αφού ρίξαμε όλα τα υλικά μας μέσα στη κατσαρόλα, κλείνουμε το 
καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει.

Και τώρα η μεγάλη στιγμή!

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο σερβίρεις!!!


Όπως είπαμε, μπόλικο πιπεράκι!


Μη μου πεις ότι είναι δύσκολη αυτή η συνταγή!


Εντάξει έχεις δίκιο, αυτό με τους κύβους λαχανικών 
δεν ακούγεται και πολύ υγιεινό, αυτός άλλωστε είναι 
και ο λόγος που ονομάσαμε τη σούπα μας,
''η σούπα του εργένη''. Ξέρεις εσύ κανέναν εργένη που να 
αφιερώνει πολύ χρόνο στην κουζίνα; 
Δεν πειράζει, μια άλλη φορά θα φτιάξουμε μια άλλη 
σούπα με φρέσκα λαχανικά πεντανόστιμη και νηστίσιμη.


Καλή σου όρεξη και καλή Σαρακοστή!
__________________________________________________________________

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια: