Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι!


Όχι επειδή είναι η μητέρα μου, αλλά έχει ταλέντο στη μαγειρική όπως και στα γλυκά. Την παρακάλεσα να μας δώσει τη συνταγή για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού καρπούζι. Το καλοκαίρι έρχεται σιγά σιγά οπότε θα τη χρειαστούμε σίγουρα αυτή τη συνταγή. Ας την ακολουθήσουμε...

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φλούδα καρπουζιού (να είναι λίγο χοντρή)
1 κιλό ζάχαρη
2 λεμόνια
1 1/2 κουταλιές της σούπας ασβέστη
Γαρίφαλο
Αμύγδαλα ψημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το πράσινο της φλούδας του καρπουζιού και το κόβουμε σε τετράγωνα, πιο μεγάλα κομμάτια από μπουκίτσες και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν και ρίχνουμε μέσα τον ασβέστη. Ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει σαν γάλα και το αφήνουμε για περίπου τρεις ώρες.


Μετά το ξεπλένουμε καλά (πολύ καλά) και το βάζουμε στην κατσαρόλα 
(χωρίς να προσθέσουμε νερό). Ρίχνουμε τη ζάχαρη, στύβουμε τα λεμόνια, 
τα προσθέτουμε και αυτά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.


Πώς θα καταλάβουμε ότι το σιρόπι έδεσε;
-παίρνουμε λίγο σιρόπι στο κουτάλι μας και αφήνουμε να πέσει στο πιάτο. 
Αν πέφτει σαν νερό δεν έχει δέσει ακόμα, αν όμως πέφτει αργά σταγόνα 
σταγόνα τότε το σιρόπι μας έδεσε και είναι έτοιμο!


Σε τι χρησιμεύει ο ασβέστης;
-Για να σφίγγει, να γίνεται τραγανό, αν δεν το βάλεις σε ασβέστη 
θα γίνει σαν μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: