Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Βιβλιοφάγος: Η μέθοδος των δέκα σελίδων.


Έτυχε ποτέ να ζηλέψετε ανθρώπους που διαβάζουν πολλά βιβλία; Αυτή είναι ίσως η καλύτερη ζήλεια, κι αυτό γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνουν  μόνο ορισμένοι άνθρωποι αλλά ο καθένας από εμάς. Βλέπουμε ανθρώπους (τελευταία συχνότερα), που δεν διαβάζουν απλώς βιβλία αλλά τα ''τρώνε'' - σωστοί βιβλιοφάγοι! Εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και παράλληλα βελτιώνεται το λεξιλόγιό τους. Αυτό είναι πραγματικά αξιοζήλευτο.
Μπορεί βέβαια να αναρωτιέται κανείς: ''πού βρίσκουν τόσο χρόνο και διαβάζουν; Μάλλον έλυσαν τα καθημερινά τους προβλήματα και το΄ριξαν στο διάβασμα'' ή..,

!!!ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΣΕΛΙΔΩΝ!!!


Το σκεφτήκαμε ποτέ αυτό;
Θα διαβάζαμε 36 βιβλία (των 100 σελίδων) το χρόνο, εάν διαθέταμε μισή ώρα την ημέρα διαβάζοντας μόλις δέκα σελίδες ενός βιβλίου! Δέκα σελίδες δηλαδή, πέντε φύλλα. Κι αν είστε ''βιβλιοφάγος'' με περισσότερη όρεξη και έχετε περισσότερο χρόνο για διάβασμα, διαβάζοντας 20 σελίδες την ημέρα ο αριθμός των βιβλίων σε ετήσια βάση θα διπλασιαζόνταν.

Φανταστείτε, 72 βιβλία σε ένα χρόνο!

Δέκα σελίδες την ημέρα, όσο κι αν εργάζεται κανείς όσο και να μην έχει χρόνο, μπορεί να τις διαβάσει, αρκεί να είναι άνθρωπος του βιβλίου, να του αρέσει η γνώση, το διάβασμα και να το θέλει. Αλλά ακόμη κι αν στ΄αλήθεια κανείς δεν έχει χρόνο ούτε μισή ώρα για δέκα σελίδες την ημέρα, σίγουρα θα έχει χρόνο για πέντε σελίδες την ημέρα, δηλαδή δυόμιση φύλλα χαρτί. 

Με πέντε σελίδες την ημέρα, σε ένα χρόνο θα έχουμε διαβάσει 15 - 17 ολόκληρα βιβλία. Λίγο είναι; 

ΠΡΟΤΑΣΗ

Γινόμαστε μέλη σε μια βιβλιοθήκη από την οποία μπορούμε να δανειζόμαστε βιβλία. Συνήθως οι Δήμοι διαθέτουν τέτοιες βιβλιοθήκες. Διαλέγουμε τη θεματολογία που μας ενδιαφέρει. Είναι καλό να διαλέγουμε βιβλία με θέματα που μας ενδιαφέρουν πραγματικά διαφορετικά το διάβασμα μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό. Όταν βρεθείς ανάμεσα σε βιβλία θα δεις ότι είναι περισσότερα τα θέματα που σε ενδιαφέρουν από αυτά που νομίζεις. Γίνε λοιπόν μέλος και διάλεξε τα πρώτα βιβλία που θα διαβάσεις και...

καλωσόρισες στον κόσμο του βιβλίου! Καλή μελέτη και καλά ταξίδια στα πελάγη της γνώσης. 

Υ.Γ Το διάβασμα, η μελέτη και η γνώση είναι ο φόβος και ο τρόμος των εξουσιών. Λαός που διαβάζει και μελετά, δεν ξεγελιέται εύκολα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: