Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ - Φωτογραφίες & Βίντεο


Μας δόθηκε η ευκαιρία φέτος το καλοκαίρι να επισκεφτούμε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, την πανέμορφη Αντίπαρο. Ένα νησί πολύ κοντά στην Πάρο, τόσο που αν κανείς έχει καλή φυσική κατάσταση μπορεί να περάσει απέναντι ακόμη και κολυμπώντας. Κατά την επίσκεψή μας στο νησί τραβήξαμε εξακόσιες τριάντα τρεις φωτογραφίες από τις οποίες για να μην σας κουράσουμε διαλέξαμε περίπου πενήντα ''αδικώντας'' πάρα πολλές όμορφες φωτογραφίες. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αρχίζοντας από το ταξίδι μας προς το νησί.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

 1
Στο βάθος το καράβι ''BLUE STAR Delos'', που μόλις μας αποβίβασε στο λιμάνι της Πάρου. Εκεί, επιβιβαστήκαμε στο μικρό καραβάκι που στη συνέχεια μας πέρασε απέναντι, στο νησί της Αντιπάρου.

2
Φτάνοντας στο νησί!

3

ΣΤΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Η ομορφιά του νησιού, η μυρωδιά της θάλασσας, η αλλιώτικη γη, δεν μπορούν να σε κρατήσουν στο σπίτι. Μόλις ψευτοτακτοποιήσαμε τα πράγματα, βγήκαμε κατευθείαν για περίπατο, να γνωρίσουμε από κοντά τη μαγεία του νησιού, τη μοσχοβολιά των λουλουδιών που αφήνουν χωρίς τσιγκουνιές το άρωμά τους στην ατμόσφαιρα της πόλης. Δεξιά κι αριστερά διάφορα τουριστικά μαγαζιά, ταβέρνες, καφετέριες, όμορφα σπίτια βαμμένα στα γνωστά νησιώτικα χρώματα που τονίζουν το άσπρο και το μπλε, με ντεκόρ που έχουν θέμα κυρίως τη θάλασσα.

 4

 5

 6

 7

 8

9
Αυτή η στοά, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, εκεί όπου δεσπόζει και ο Ναός του Αγίου Νικολάου που είναι και ο Πολιούχους του νησιού. Περνώντας αυτή τη στοά, οδηγείται κανείς στα ''Σιφνέικα'', στην άλλη πλευρά του νησιού, εκεί που μαζεύονται οι λάτρεις του ηλιοβασιλέματος για να παρακολουθήσουν την ώρα που ''ο βασιλιάς της μέρας πέφτει για ύπνο''. Ονομάζουν ''Σιφνέικα'' την πίσω πλευρά, επειδή από εκεί φαίνεται η Σίφνος!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΝΤΕΚΟΡ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

 10

 11

 12

13

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Παραλίες όμορφες, η θάλασσα τόσο μπλε που το ζηλεύει ακόμα και ο ουρανός. Ψαρόβαρκες, καήκια, ιστιοπλοϊκά... όλα μαζεμένα μπροστά στο μεγάλο λιμάνι έτοιμα να τα φωτογραφήσεις. Το ένα πιο όμορφο από το άλλο.

 14

 15
 Στο βάθος το ξενοδοχείο ''ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ''. Του δώσανε το όνομα αυτό, επειδή κάποτε η λατρεμένη ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη γύρισε στο νησί της Αντιπάρου την ταινία ''Μανταλένα το έτος 1960''. 

 16

 17

 18

 19
 Χταπόδια ''απλωμένα'' 
στο σύρμα μιας παραλιακής ταβέρνας.

 20

 21

 22
 23

 24
 Πεντακάθαρα νερά να μην σου κάνει καρδιά να βγεις από τη θάλασσα. Οι λάτρεις του βυθού βουτάνε με μάσκα και βατραχοπέδιλα και ''ξεχνούν'' να ξαναβγούν στη στεριά. Ένα κουκλίστικο παλαιού τύπου φορτηγάκι της Coca Cola περνάει συχνά από την πλαζ και προσφέρει καφέ, σάντουιτς κ.α

25

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ
 
Είναι σχεδόν αδύνατον να φωτογραφίσει κανείς όλες τις εκκλησίες και τα εκκλησάκια που έχει η Αντίπαρος. Φωτογραφίσαμε μερικές από τις εκκλησίες του νησιού που είναι και οι πιο γνωστές.

 26
 Ακριβώς μπροστά στο λιμάνι ο Ναός της Αγίας Μαρίνας
και των Αγίων Αναργύρων.

 27

 27

 28
Μύλος, μπροστά στο λιμάνι της Αντιπάρου.

 29

 30
 Ο Ναός του Αγίου Νικολάου 
στην κεντρική πλατεία της πόλης.

31
Ο Άγιος Νικόλαος,
είναι ο Πολιούχος του νησιού.

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 32

 33

34

ΓΑΤΟΥΛΕΣ

 35
 Και ποιο νησί δεν έχει γάτες; Έτσι και στην Αντίπαρο συναντά κανείς πάρα πολλές γάτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε ταβέρνα και να μην σου έρθει γάτα να σε παρακαλέσει για φαγητό. 

36

ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ
Το ηλιοβασίλεμα στην Αντίπαρο είναι κάτι το ξεχωριστό. Όσες φωτογραφίες και τραβήξει κανείς, όσο καλή φωτογραφική μηχανή κι αν έχει, είναι αδύνατο να μπορέσει να σου μεταφέρει αυτή τη μαγεία που σου προσφέρει η στιγμή, το να είσαι εκεί και να παρακολουθείς ζωντανά αυτό το ουράνιο θαύμα.

 37
 Το φεγγάρι λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα!

 38

 39

40

ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

 41

 42

43

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Και όπως όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα, έτσι και στην δική μας περίπτωση, ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τις βαλίτσες μας για το ταξίδι της επιστροφής. 

 44
 Το καραβάκι ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ που μας πήγε στο λιμάνι
της Πάρου με αρκετό αέρα και κύμα! 

 45

 46

47
Επιστροφή σχεδόν με πανσέληνο.
Φωτογραφία πάνω από το πλοίο μεσοπέλαγα!

 ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: