Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Σκεφτήκαμε ποτέ το αιώνιο μποϋκοτάζ 
που κάνουμε στα ελληνικά μας προϊόντα;

Με αφορμή τις πιέσεις που δέχτηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, κάνοντας τη Γερμανία και τους εταίρους μας στην Ευρώπη να πετάξουν τις μάσκες τους και να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο όπως και τις προθέσεις τους, ξύπνησε για πολλοστή φορά το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων. Ξαφνικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν σελίδες και μηνύματα που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η κακή Γερμανία ζητά να εξαγοράσει την πατρίδα μας μέσω των δανείων και των μνημονίων που επιβάλλει στη χώρα μας, γι΄αυτό κι εμείς πρέπει να κάνουμε μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα για τέσσερις εβδομάδες.

Τέσσερις εβδομάδες στα γερμανικά προϊόντα και αιώνιο μποϋκοτάζ στα ελληνικά!

Το αν είναι κακή η Γερμανία η όχι, αυτό το έχει αποδείξει με διάφορους τρόπους μέσα στην ιστορία και νομίζω ότι είναι χαμένος χρόνος να καθίσουμε να αναλύσουμε τώρα κάτι τέτοιο. Εκείνο που θα ήθελα να αναλύσουμε λιγάκι είναι αυτή η ιδέα του μποϋκοτάζ.

ΔΕΝ ΚΟΥΤΣΑΙΝΕΙ Η ΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ
Ωραία λοιπόν, το αποφασίσαμε και για 4 εβδομάδες δεν αγοράσαμε γερμανικά προϊόντα.
Πέρασαν οι 4 εβδομάδες.
Μετά;
Τι κάνουμε μετά;
Συνεχίζουμε να αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα όπως και πριν από το μποϋκοτάζ;
Και τί συνέβη στις 4 εβδομάδες του μποϋκοτάζ;
Η Γερμανία πήρε άραγε το μάθημά της;
''Δεν κουτσαίνει η γίδα από το αυτί'' λέει μια παροιμία. Ακόμα κι αν μέσα σε αυτές τις 4 εβδομάδες καταφέραμε να στείλουμε έστω ένα μικρό μηνυματάκι προς την οικονομία της Γερμανίας, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι σε αυτές τις 4 εβδομάδες εμείς είχαμε ανάπτυξη η κάποιο κέρδος σαν χώρα. Στο κάτω κάτω, για ποιο λόγο τα γερμανικά προϊόντα ξαφνικά μας ενόχλησαν; Τα Ολλανδικά είναι καλύτερα; Τα πολωνέζικα, τα Κινέζικα, τα Αφρικανικά;.. πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και σου λέει στο ράφι ''λεμόνια Αργεντινής, ψάρια Ειρηνικού ωκεανού'', κ.ο.κ
Είναι κατάσταση αυτή;
Και ύστερα μας φταίνε μόνο τα γερμανικά προϊόντα;

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
Ας το δούμε τώρα το μποϋκοτάζ από την ανάποδη.
Βλέποντας η Γερμανία τις προθέσεις μας να σνομπάρουμε τα γερμανικά τους προϊόντα για 4 εβδομάδες, βγάζουν μια απόφαση και σου λένε: ''Για 4 χρόνια αποκλείουμε κι εμείς κάθε συναλλαγή με το ελληνικό κράτος'' και βάζουν σε αυτό το ''παιχνίδι'' ολόκληρη την Ευρώπη. Πώς θα μας φαινόταν αυτό; Πως θα αντιδράσουμε σε μια τέτοια περίπτωση; Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε ή θα βγαίναμε ξανά στους δρόμους και θα λέγαμε πόσο αυστηροί και κακοί είναι οι Γερμανοί με την Ελλάδα; Έχετε προσπαθήσει για μια μέρα μόνο να ψωνίσετε μόνο ελληνικά προϊόντα για το σπίτι να δείτε πόσο δύσκολο είναι αυτό; Δεν υπάρχουν ελληνικά προϊόντα. Υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστα. Πολλές φορές αγοράζουμε προϊόντα που νομίζουμε οτι είναι ελληνικά αλλά δεν είναι. Αν διαβάσουμε προσεκτικά τις πληροφορίες της κάθε συσκευασίας θα διαπιστώσουμε ότι σχεδόν όλα προέρχονται από έξω.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ
Δεν χρειάζεται να δείξουμε κακία σε κάποια χώρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξουμε αγάπη στη δική μας! Δεν μπορείς να έχεις συνέχεια κατά νου κάθε φορά που βγαίνεις στα ψώνια ότι πρέπει να τιμωρήσεις κάποιον με τις αγορές σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε νοοτροπία ως λαός. Να μας γίνει τρόπος ζωής η αγορά ελληνικών προϊόντων. Η ζήτηση θα φέρει ανάπτυξη. Αν κάθε φορά που ψωνίζουμε αναζητάμε ελληνικά προϊόντα και δεν αγοράζουμε κανένα ξένο, καμίας άλλης χώρας και τα προϊόντα μένουν στο ράφι απούλητα, αυτό δεν θα αναγκάσει από μόνο του τα καταστήματα να στραφούν στα ελληνικά προϊόντα; Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να το κάνουμε ΟΛΟΙ. Πρέπει όλοι να αγοράζουμε μόνο ελληνικά, πρέπει όλοι να μην αγοράζουμε ξένα προϊόντα και μόνο τότε πιστεύω θα αρχίσει η δική μας κτηνοτροφία και γεωργία να παίρνει μπρος. Γιατί να ψωνίσεις μπριζόλες Ολλανδίας; Δεν έχουμε ελληνικές μπριζόλες; Θα μου πεις, είναι πιο ακριβές οι ελληνικές γι΄αυτό δεν τις αγοράζω. Αυτό από μόνο του, δεν σε υποψιάζει ότι γίνεται επίτηδες; Κανονικά οι ολλανδικές μπριζόλες θα έπρεπε να είναι πιο ακριβές, διότι αυτές μέχρι να φτάσουν στο ράφι του σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου, έχουν κάποιο κόστος μεταφοράς, ας μην αναφέρουμε την ποιότητα του κρέατος γιατί θα μπούμε σε μια συζήτηση που δεν θα μας αρέσει καθόλου. Θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι κρέας βάζουμε στο πιάτο μας και τι πραγματικά δίνουμε στα παιδιά μας.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!
Αρκετά μποϋκοτάραμε τα ελληνικά μας προϊόντα και όχι μόνο για 4 εβδομάδες αλλά για χρόνια αμέτρητα. Μήπως είναι καιρός τώρα να στραφούμε ξανά στις δικές μας αξίες; Βλέπεις κάτι ξένο, μην το αγοράζεις και φρόντισε το κατάστημα να καταλάβει ότι δεν το αγόρασες επειδή ήταν εισαγόμενο. Φρόντισε κάθε φορά να δείχνεις ότι αν στη θέση του ήταν ένα ελληνικό προϊόν θα το είχες αγοράσει. Αρνήσου πεισματικά να στηρίζεις τις ξένες οικονομίες και να καταπατάς αυτήν της δικής σου χώρας. Πρέπει ΟΛΟΙ να προσπαθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση γιατί όπως λέει και μια άλλη παροιμία: ''ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη''.

Πιστέψτε με στην αρχή θα χρειαστεί να σπαταλήσετε λίγο χρόνο έως ότου βρείτε ποια είναι ελληνικά προϊόντα και σε ποια καταστήματα θα τα βρείτε. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες, μπορεί να γράφουν ότι συσκευάζονται στην Ελλάδα αλλά το προϊόν να είναι ξένο, ακόμα μπορεί να γράφει ότι προϊόν είναι ελληνικό αλλά την εταιρία να την έχει αγοράσει κάποια άλλη ξένη εταιρία και αυτή να λειτουργεί απλά ως θυγατρική, που σημαίνει ότι τα χρήματα στο τέλος πηγαίνουν στο εξωτερικό. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην αρχή και όσο περνάει ο καιρός θα μας γίνει συνήθεια και θα ξέρουμε ύστερα ποια είναι τα ελληνικά και ποια τα εισαγόμενα προϊόντα. Και μόνο τότε, όταν η δική μας γεωργία και κτηνοτροφία αρχίσει να ανθίζει, θα έχουμε τη δική μας δύναμη και ουσιαστικά καμία ανάγκη από τα γερμανικά και από της κάθε άλλης χώρας τα προϊόντα. Ακόμα και αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να στηθούν στην Ελλάδα αν εμείς ζητάμε να αγοράσουμε μόνο ελληνικό αυτοκίνητο. Σκεφτεί το κι αυτό!


Καλή αρχή και αρχίζουμε να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα όχι από σήμερα, αλλά από τώρα!

Δίνουμε τέλος στο αιώνιο μποϋκοτάζ κατά των ελληνικών προϊόντων!

Καλές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: