Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Γιορτή Λουλουδιών στην Ηλιούπολη – Απρίλιος 2016



Αυτές τις μέρες του Απρίλη, στις πλατείες διαφόρων περιοχών θα παρατηρήσετε ότι γίνονται εκθέσεις με κηπευτικά! Αν σας αρέσουν τα κηπευτικά σας προτείνω να αφιερώσετε έναν περίπατο σε μια από τις πλατείες! Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία λουλουδιών ακόμα και εξοπλισμό για να φτιάξετε το μπαλκόνι σας, την αυλή σας ή τον μπαξέ σας όπως τον ονειρεύεστε και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές!

  Εγώ είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη γιορτή λουλουδιών της Ηλιούπολης στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Ένας περίπατος ανάμεσα σε τόσα λουλούδια με τόσα χρώματα και μυρωδιές, σου μένει σίγουρα αξέχαστος. Η ψυχή σου γαληνεύει και εσωτερικά σε διαβεβαιώνει πως έχει ανάγκη να αναπνεύσει όλα τα λουλούδια μαζί! Αυτό δείχνει πόσο πολύ έχουμε κουραστεί στις πόλεις φτιαγμένες από τσιμέντο.







  Λίγο πριν ολοκληρώσω τη βόλτα μου στην έκθεση, βρίσκομαι μπροστά σε διάφορες ποικιλίες Βασιλικού. Ωπ! Εδώ είμαστε λέω! Αμέσως το βλέμμα μου έπεσε σε μια ποικιλία που έγραφε, ''Βασιλικός Αγιορείτικος'', αμέσως μετά βλέπω μια άλλη ποικιλία με μικροκαμωμένα φύλλα. Με πλησίασε η κυρία του περιπτέρου και τότε μου λύθηκαν όλες οι απορίες. Ο μικροκαμωμένος είναι ο γνωστός ''Σγουρός Βασιλικός'', είναι εποχιακός και κρατάει μέχρι τον Σεπτέμβρη, ενώ ο ''Αγιορείτικος Βασιλικός'', με τη σωστή φροντίδα μπορεί να κρατήσει και χρόνια. Θέλει πότισμα κάθε μέρα (μου είπε η κυρία του περιπτέρου), και το χειμώνα λίγο κλάδεμα έτσι ώστε την Άνοιξη να ξαναδώσει καινούρια σοδειά.


  Όπως καταλαβαίνετε, όλες αυτές οι πληροφορίες εμένα με μαγεύουν και με προκαλούν. Αμέσως με κάνουν να θέλω να τα δω στην πράξη όλα αυτά. Οπότε είπα να αγοράσω έναν ''Αγιορείτικο'' κι έναν ''Σγουρό Βασιλικό''.

Αμέσως πιο κάτω παρουσιάζουμε με φωτογραφίες τις μεταφυτεύσεις και των δυο Βασιλικών και ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά. Κατά διαστήματα θα ενημερώνουμε αυτή την ενότητα με νέες φωτογραφίες από την πρόοδο και των δυο φυτών.

 Η άφιξη στο σπίτι!

 Δυο ίδιες γλάστρες!

Γεμίζουμε με χώμα τις γλάστρες!

 Ανοίγουμε χώρο στο κέντρο 


 Τοποθετούμε το Βασιλικό μας και τον σκεπάζουμε καλά με το χώμα!

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φυτό μας και από εδώ και στο εξής, τους καμαρώνουμε και τους φροντίζουμε με την ίδια αγάπη και τους δυο. Η έντονη και αγιασμένη τους ευωδία, ''ανασταίνει'' την αναπνοή μας και το καλύτερο είναι που απομακρύνει διάφορα ενοχλητικά έντομα όπως μύγες, κουνούπια κ.α 


Δεν υπάρχουν σχόλια: