Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Με το τραγούδι, με το κρασί


Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο 
του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην περιοχή Κουκούλι της Πάτρας, το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.00, το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Διοικητικών Υπάλληλων του Τ.Ε.Ι. και το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, θα παρουσιάσουν μία μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα «Με το τραγούδι, με το κρασί, το κρασί στη δημοτική παράδοση, το ρεμπέτικο και τη σύγχρονη λαϊκή δημιουργία».

Πρόκειται για μία πρωτότυπη ατμοσφαιρική παράσταση, όπου με τραγούδια, χορό, λόγο, θεατρικά δρώμενα και εικόνες, προβάλλεται η διαχρονική σχέση του Έλληνα με το κρασί όπως έχει αποτυπωθεί στον λαϊκό μας πολιτισμό.
Μια παράσταση δεμένη σε μια ενιαία σύνθεση με εναλλαγές ύφους, χρωμάτων και συναισθημάτων. Μια παράσταση που θα καταλήξει σε ένα γλέντι, όπου οι συντελεστές ενώνονται χορεύοντας πίνοντας και τραγουδώντας στο πανηγύρι της ζωής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύνθεση παράστασης: (σκηνοθεσία, επιλογή τραγουδιών, κείμενα, εικόνες, δρώμενα) - Σάκης Παπαδημητρίου, Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

Ορχήστρα: Ηδύφωνο -Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου

Υπεύθυνος Χορών: Κώστας Σουλτανάς, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Πανεπιστημιακός Υπότροφος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας

Απόδοση χορών: Χορευτικό τμήμα Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Τ.Ε.Ι., Χορευτικό τμήμα Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας. Συμμετέχει η Πατρινή ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη, η οποία έχει κατά το παρελθόν συνεργαστεί με την Μαρίζα Κωχ.

Αφήγηση - Βαρβάρα Σεφέρη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγός εκδήλωσης - Αφοί Κομπατσιάρη ΑΕ.

Πηγή: www.thebest.gr
Πηγή εικόνας: www.tovoion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: